Over mij

Tussen 2006 en 2013 heb ik Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft. Toen ik die studie afgerond had herinnerde ik me dat ik er van houd om met mijn handen te werken. In 2013 heb ik mijn eerste kunstwerk van hout gemaakt; dat was een wereldkaart. Daarna heb ik nog een aantal wereldkaarten gemaakt en wat ander werk, voordat ik besloot:

“Ik ben kunstenaar”

Het grootste deel van mijn portfolio bestaat uit 3D panelen. Dat zijn houten platen waarop ik mixed media gebruik om 3D weer te geven. Daarbij maak ik vooral gebruik van hout en diverse beitskleuren. Deze manier van werken heb ik ontdekt door zelf verschillende dingen uit te proberen; en die wil ik ook graag verder uitdiepen.

Hout en wereldkaarten

Ik houd van hout en daarnaast heeft de wereldkaart een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Vandaar de keuze om de wereldkaart als sjabloon te gebruiken bij een groot deel van mijn werk. Ik zie deze werken als een combinatie van een voortdurende materiaalstudie en een uitbreidende serie kunstwerken, waarbij schoonheid mijn doel is.

Vrij werk

In mijn vrije werk is het mijn doel is om hoop te laten zien. Door moeite, pijn, angst, etc. heen zoek ik naar moed, herstel en kracht. En juist dat wil ik laten zien. Niet als een soort sprookje, maar iets wat je vast kan pakken en waarover je kan zeggen: “dat wil ik ook”. Dat wat waar is, eerlijk, rechtvaardig, puur, lieflijk en goed; te midden van alles wat er om ons heen en in de wereld gebeurt.